АРХИВ НА НОВИНИ 2019

Коледни емоции в ПГОТ „Св. Иван Рилски“
С много веселие, песни и танци премина коледното тържество в ПГОТ „Св. Иван Рилски“. Традиционният конкурс за най-добре украсена класна стая и спазване на коледните традиции след изключително оспорвана надпревара бе спечелен от 10 A клас, който пресъздаде уникалната традиция в съвременен вариант с впечатляваща хореография. Второто място си поделиха 8А и 8Б клас, а трети остана 9В. Дядо Коледа и Снежанка раздадоха подаръци на най-заслужилите според критериите за успех и дисциплина.

Директорът на гимназията инж. Мария Герчева поздрави сърдечно най-добрите, а на целия колектив пожела много здраве, щастие и професионални успехи през Новата година.
Емоционална тръпка предизвикаха песните на Виктория и Венцислава, танцът на Мария и традиционното хоро, с което колективът на ПГОТ „Св. Иван Рилски“ изпрати старата 2019г. и отправи поглед към 2020.

16.12.2019г.
Представителният отбор по шахмат, ученици възрастова група 8-10 клас при Професионална гимназия по облекло и туризъм“Свети Иван Рилски“-град Перник взе участие в общинското ученическо състезание на 14.12.2019 година в ОДК-град Перник.
Нашият отбор бе в състав от трима ученика и една ученичка: Любен Росенов Любенов-9а клас, Дарик Тодоров Георгиев-9а клас, Георги Тотев Баев-9б клас и Пепа Камелиева Борисова-9а клас.
В първият мач нашият отбор загуби с резултат 1-3 от отбора на ПГТС „Арх.Йордан Миланов“, като победа постигна нашата ученичка Пепа Камелиева Борисова от 9а клас.
Във вторият мач завършихме наравно 2-2 с отбора на ПГИ, като победи постигнаха Георги Тотев Баев от 9б клас и отново Пепа Камелиева Борисова от 9а клас.
В третия мач срещу бъдещите победители от ПМГ „Христо Смирненски“ отборът ни загуби с резултат 0-4.
В четвъртият последен мач отборът ни загуби с резултат 1-3 от отбора на ПГЕМП“Христо Ботев“, като отново Пепа Камелиева Борисова от 9а клас победи и спечели точка за нашият отбор.
Нашият отбор зае 5 място в крайното класиране и получи Грамота от Кмета на Община Перник Станислав Владимиров.
Въпреки последното 5 място, което зае нашият отбор не можем да не отличим много доброто представяне на Пепа Камелиева Борисова от 9а клас, която постигна 3 победи от 4 мача, както и доброто представяне на Георги Тотев Баев от 9б клас, който беше на първа дъска и постигна 1 победа.
Нека си пожелаем Весели Коледни и Новогодишни празници,а догодина през Новата 2020 година много спортни успехи на нашите ученици!
13.12.2019г.

По повод на предстоящите Коледни и Новогодишни празници, на 12.12.2019г. в Професионална гимназия по облекло и туризъм „Свети Иван Рилски“- град Перник се проведе турнир по тенис на маса.
При учениците възрастова група 8-10 клас победител е Дарик Тодоров Георгиев от 9а клас,който се наложи с 3:0 гейма над Денис Владиславов Георгиев от 10а клас.
При учениците възрастова група 11-12 клас победител е Силвестър Емилов Кръстев от 11а клас,който победи с 3:0 гейма Ивайло Ангелов Балев от 11а клас.
В импровизираният финал на победителите от двете възрастови групи Силвестър Емилов Кръстев от 11а клас победи с 3:1 гейма Дарик Тодоров Георгиев от 9а клас!
Поздравления за победителите и пожелания за весели Коледни и Новогодишни празници!

10.12.2019г.

Близо 1 600 ученици от 32 професионални училища в страната са в паралелки по дуално образование по Швейцарски модел „учене чрез работа“.
Вижте репортажа на SRF, Швейцарското радио и телевизия за Домино – дуално образование по швейцарски модел, един от успешните проекти на Българо-швейцарска програма за сътрудничество. Камерата проследява деня на ученици от ПГОТ „Cв. Иван Рилски“ – гр. Перник

https://www.srf.ch/news/international/eu-kohaesionsmilliarde-schweizer-geld-fuer-bulgarische-lehrlinge?fbclid=IwAR1qT7yPLIbjWuUgx22Y7_wqsR6-5-oZGDGqZV27TP8i5_goPFMfc8Jpf7U

07.12.2019
На 07.12.2019г. представителният отбор на ПГОТ“Свети Иван Рилски“-гр.Перник,ученици-юноши възрастова група 8-10 клас по Тенис на маса се включи в общинското ученическо състезание в град Перник от Програмата на общински ученически игри-2019-2020 година.Отборът ни в състав:Павел Тихомиров Боянов-8б клас,Антонио Красимиров Василев-9а клас,Дарик Тодоров Георгиев-9а клас и Любен Росенов Любенов-9а клас се класира на 4 място и получи Грамота от Кмета на Община Перник-Станислав Владимиров.Поздравления за нашите ученици-спортисти!
07.11.2019
ГРАФИК ЗА ИЗПИТИ НА УЧЕНИЦИТЕ В САМОСТОЯТЕЛНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ – м.НОЕМВРИ 2019г.
По повод на Деня на народните будители – 1 ноември, на 31.10.2019 година в Професионална гимназия по облекло и туризъм“Свети Иван Рилски“- град Перник се проведе шахматен турнир. Победител при момчетата е ученикът от 9 б клас Спас Валентинов Павлов, а при момичетата победителка е ученичката от 9 б клас Антонина Антонова Томова. Поздравления за победителите!.
По повод кампанията „Европейска седмица на мобилността“ 16.09.2019г. – 22.09.2019г., на 19.09.2019г. ученици от 9б клас при Професионална гимназия по облекло и туризъм „Свети Иван Рилски“- град Перник участваха в реализацията на проявата с щафетни игри под ръководството на Емил Стоилов, старши учител по физическо възпитание и спорт. Поздравления за всички участници !.С три нови паралелки и безброй усмивки стартира новата учебна година в ПГОТ „Св. Иван Рилски“ – гр. Перник. С пожелания за незабравими мигове в класните стаи и професионално израстване в учебните кабинети към възпитаниците на гимназията се обърна директорът инж. Мария Герчева. Новоприетите ученици традиционно бяха посрещнати с хляб и сол и влязоха в класните стаи под звуците на училищния химн..
ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА УЧЕБНА 2019/2020 ГОДИНА ЩЕ БЪДЕ В ДВОРА НА УЧИЛИЩЕТО  на ул. СИЛИСТРА №10 на 16.09.2018г. от 11  ч.ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ТРЯБВА ДА СЕ ЯВЯТ В ГИМНАЗИЯТА В 10.30 ч.
ОТ РЪКОВОДСТВОТО
ВАЖНИ СРОКОВЕ ПРИ ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА КЛАСИРАНЕ НА УЧЕНИЦИ – ПРИЕМ 2019/2020г.
За толерантност и разум на пътя
Професионална гимназия по облекло и туризъм“Свети Иван Рилски“-град Перник се включи активно във велопохода на 24.06.2019г. Събитието е част от програмата,посветена на 90-та годишнина от обявяването на Перник за град.
Общо 90 момичета и момчета от осем гимназии заедно с техните учители по физическо възпитание и спорт се включиха в символичен пробег по велоалеята от кв.Изток до пред Двореца на културата.
Ръководителите на отборите бяха удостоени с юбилейни плакети от Кмета на Община Перник д-р Вяра Церовска,а всички участници получиха юбилейни фланелки и значки.
Нашият отбор бе в състав:
1.Емил Иванов Стоилов-ръководител
2.Мария Александрова Кирилова-8а клас
3.Спас Валентинов Павлов-8б клас
4.Цветомир Евгениев Георгиев-8б клас
5.Камен Ивайлов Петров-8в клас
6.Валентина Емилова Захариева-10а клас
7.Денис Евгениев Стоянов-10а клас
8.Моника Миленова Орманкова-10а клас
9.Валери Николаев Мирков-10б клас
10.Ивона Владиславова Владиславова-10б клас
Поздравления за нашите велосипедисти!.
За седма поредна година Консултативния съвет за младежка политика към Кмета на община Перник обяви класирането от конкурса „Вдъхновяващ учител на 2019 г.
“Наградите бяха връчени от кмета на Община Перник д-р Вяра Церовска и нейният заместник по култура и образование Севделина Ковачева.„Уважаеми учители, обръщам се към вас с огромно уважение, вие сте тези , с които децата ни учат, споделят и се вдъхновяват в своя живот, вие сте техните герои. Затова тази инициатива на младежите има толкова много последователи, защото най-важният човек след родителя и семейството е учителят. Не случайно за седма поредна година ние имаме толкова много номинирани преподаватели, за което съм щастлива, горда и респектирана“, сподели кметът Вяра Церовска.С грамоти за най много номинации в ПГОТ „Свети Иван Рилски“ бяха отличени г-жа Боянка Атанасова –учител по информационни технологии и г-жа Весела Димитрова – учител по География и икономика..